Week 40

Vakantie 2015. Rob heeft lekker twee weken bedrijfvakantie en dus hele dagen thuis. We hebben besloten om deze vakantie eens lekker thuis te blijven. Michel en Mariska zijn met de kinderen naar Zeeland en de kleintjes van Barrie zijn met hun moeder op vakantie, dus we hebben het extra rustig. Gelukkig zit het weer mee en kunnen we hele dagen van de zon genieten.

 Het hondenstrand bij Zeewolde is toch wel een geliefde plaats om de dag door te brengen, wat een heerlijke ontspannen plaats is het daar. Alleen maar hondenliefhebbers met hun hond en geen zeurende mensen die beginnen te piepen als toevallig een natte hond zich staat uit te schudden als ze op het strand zitten. Want uitschudden daar is DeeJay verschrikkelijk goed in, en pissen. Jeetje wat kan dat beest veel plassen als hij gezwommen heeft. We gaan hem toch leren met zijn bek dicht zwemmen.

Ook heeft DeeJay zijn zwemdiploma gehaald. Waar hij eerder alleen nog bodem onder zijn pootjes wilde voelen, nu zwemt meneer gewoon lekker los. En leuk dat hij het vindt! Wat ook zijn hobby gaat worden is honden van het vrouwelijk geslacht. Ze hoeven van hem niet mooi te zijn denk ik, want de meest gruwelijke exemplaren worden van achteren besnuffeld en goedgekeurd. 

Tot de daad is het tot nu toe niet gekomen, maar dat ligt meer aan de baas dan aan hem. Bij dit puberen hoort ook het "PoJo" gedrag. Dit komt los zodra er een reu van gelijke leeftijd zich met hem komt meten. De staart gaat dan recht omhoog en de nekharen komen overeind. Er volgt dan een kort gevecht en de winnaar is de PoJo. DeeJay is niet de Alpa Man uit het nest, maar gisteren heb ik voor het eerst gezien dat hij de strijd met een Golden Retriever aanging en won. 

Gelukkig waren het beide heel sociale honden die precies de regels kennen, dus de een ging met de staart tussen de benen weg en DeeJay was voor even de PoJo. Hij had er helemaal niets aan, want er was geen gewillig teefje te vinden op het strand. De enige teefjes welke hij wilde benaderen gaven hem een flinke knauw waardoor onze PoJo er piepend vandoor ging. Ja jongen, zo gaat het met de vrouwen.

Mijn hobby is het fotograferen van honden. Maandelijks stuur ik een leuke foto van DeeJay in naar de Golden Retriever Fokkers pagina. Vorige week kregen we een berichtje dat de juli foto tot foto van de maand was verkozen. Dus eind van het jaar komt deze op de jaarkalender. Hier de winnende foto.

Eten gaat nog steeds niet goed bij DeeJay. Gelukkig is zijn gewicht redelijk goed met 30 kg, maar hij eet niet echt smakelijk. Golden Retrievers zijn meestal heel ongeduldig als het om eten gaat en als de bak wordt neergezet vliegen de brokken meestal door de tent heen. Maar bij DeeJay niet hoor. Misschien verwennen wij hem te veel, want brokken lust hij niet, maar voor de rest lust hij alles. Boterhammen met of zonder beleg, kip, soep, kluiven, worst, koek, bbq alles gaat er met gepaste spoed in, behalve de brokken. Kitty om advies gevraagd en die vindt dat we dan maar vers vlees moeten gaan voeren. Afgelopen vrijdag voor twee weken vlees gehaald en zaterdag begonnen met voeren.  De eerste bak werd met smaak leeggegeten, maar bij de tweede bak werd de lust al wat minder. We moeten maar even doorzetten met dat eten, want het moet wel leuk blijven.

Het trainen gaat heel goed. Ik kan DeeJay al los uitlaten en dan wijkt hij geen moment van mijn zijde. Knap hoor. Binnenkort weer eens inschrijven voor een show en kijken of hij al wat rustiger wordt om te showen. Paula heeft het gehad met het ringlopen, dus ga ik het maar eens proberen. Nog een paar weken en dan is hij een jaar oud. Wordt tijd voor zijn röntgenfoto's. 

 

Volgende keer meer..................