Week 38

De rustige weken zijn begonnen. Shows zijn voorlopig even achter de rug en het normale leventje is weer gestart. DeeJay heeft thuis zijn draai aardig gevonden. Het dagelijkse ritueel zit al aardig in zijn hersentjes gepropt. Zijn hormonen beginnen aardig op te spelen en het "Man zijn" begint hij ook al aardig te begrijpen. 


Het plassen en poepen wordt niet meer in de tuin gedaan, maar keurig tijdens het uitlaten. Wel zo lekker met dit weer als we bijna voortdurend buiten leven. Hij vindt het nog steeds heerlijk om de hele dag achter Paula d'r kont aan te lopen, wat zo nu en dan ook wel eens botst. Maar ook het heerlijke koele plekje op de bank kan hij nog steeds bekoren. Als wij lekker buiten in de tuin zitten, gaat meneer lekker ongezellig binnen op de bank liggen. Het warme weer van de afgelopen weken zorgt er wel voor dat we zijn komplete tong van alle kanten mogen bewonderen. Wat een lap zeg. Maar het helpt hem wel afkoelen. Ook zijn eigen zwembadje in de tuin helpt hem wat verkoeling te geven. Als hij er zin in heeft gaat hij uitgebreid in zijn badje staan tot hij weer afgekoeld is. Als het erg warm is krijgt hij tegen het advies van Kitty een hondenbrokkenijsje van ons. Maar echt met hoge uitzondering. 


Eten gaat nog steeds niet lekker bij DeeJay. Dog Lovers Gold is niet zijn favoriete hap. We hebben zijn eten steeds meer geprobeerd op te waarderen door er yoghurt, karnemelk, boullion, rijst, kip, jus, komkommer, appel, banaan, enz, enz.... doorheen te mengen. Niets wil helpen. De toevoegingen worden keurig tussen de brokken uit gegeten en de brokken laat hij staan. Wanneer Ilana de brokjes een voor een voert en er na ieder brokje een kusje wordt uitgedeeld dan wil meneer wel eten. Maar ja, op die manier gevoerd worden wil ik ook wel brokken eten, we gaan maar een beetje experimenteren met ander voer. Afgelopen week hebben we DeeJay pedigree brokken gevoerd. Ook deze vallen niet helemaal in de smaak, dus vandaag maar eens Bonzo gekocht. Op het eerste gezicht lijkt hij deze brokken wel te mogen. Als we een handje van deze brokken op tafel leggen, steelt hij ze er af en staat ze dan stiekum op te eten. Een goed teken. Voor de rest lust DeeJay alles. Kitty heeft gezegd dat hij best wel wat gewicht er bij kan hebben, dus geven we hem alles wat los en vast zit. Als hij te dik wordt geven we gewoon Kitty de schuld!  


Paula heeft het op dit moment druk met haar werk, zodat DeeJay af en toe alleen thuis moet blijven. Hij gaat dan heerlijk in zijn bench liggen en Rob houdt hem in de gaten met de webcam. Eigenlijk moet een hond van zijn leeftijd wat sloopgedrag vertonen, maar DeeJay heeft werkelijk nog niets kapot gemaakt. Wel sloopt hij zijn speelgoed, hij vindt het nog steeds leuk om met zijn knuffel uit het nest rond te lopen, en dat is te merken ook. Met twee ogen een neus en Hoorns op zijn kop is deze knuffel meegekomen, helaas zijn zijn ogen eraf gesloopt en de neus en horens zijn niet meer als zodanig te herkennen. Ook ruikt hij niet zo fris meer, maar weggooien is geen optie.


Knuffelen vindt DeeJay op zijn tijd ook heerlijk. Op gezette tijden komt hij even langslopen en geeft dan een lik over je hand. Bij Rob gaat hij steeds verder om hem tot aaien te verleiden. Hij pakt gewoon zijn hand in zijn bek en gaat dan heel strak tegen hem aan staan. Wanneer er niet geaaid wordt wordt hij ongeduldig en begint hij het ritueel opnieuw. Echt leuk dit gedrag. Met het warme weer hebben we toch wat selectiever gewandeld met DeeJay. De warme stenen en het warme asfalt zo veel mogelijk gemeden en de wandelingen kort gehouden. De ringtraining hebben we door de hitte afgezegd en hierdoor kan je merken dat zijn conditie ook wat achteruit loopt. Rob is de dagen al aan het aftellen dat hij met DeeJay mag gaan fietsen. 



Volgende keer meer .........