Week 31

Deze week lekker rustig begonnen. Rob had zijn laatste week voor zijn vakantie en Paula moet nog een paar daagjes. Het is best wel lekker weer dus DeeJay heeft zijn tijd buiten lekker besteed met al zijn speelgoed en heerlijk in het zonnetje liggen. Donderdag was hij niet lekker, heeft gespuugd en heeft flinke diarree. Maar even proberen om wat kip en bouillon  te geven en zo zijn darmen maar wat rust te geven. Helaas hielp het niet zo veel, dus maar even afwachten. Hij eet ook niet graag en is een beetje sloom, best wel zielig. 


Vrijdag naar de ringtraining en daar heeft hij verschrikkelijk goed zijn best gedaan, misschien door zijn sloomheid en darmproblemen, maar knap was het wel. Zaterdag lekker een beetje om de baas en bazin heen gelopen, maar hij is nog steeds niet in goede doen. Zondag was het weer feest. Met alle kleinkinderen naar het strand geweest en daar heerlijk gespeeld en gezwommen. Wat een heerlijk weer. Zo zou het de hele vakantie moeten zijn. 


Op een mooie Pinksterdag........ Vanmorgen werden we wakker en DeeJay zat verslagen in zijn bench. Hij heeft vannacht zijn ontlasting niet op kunnen houden en heeft zijn hele bench ondergepoept. Een resultaat van zijn darmproblemen van deze week. Na de boel opgeruimd te hebben geprobeerd hen wat te eten te geven, maar hij is zo beroerd dat hij er niet naar taalt. Toch maar even de dierenarts bellen. Uiteraard op deze pinksterdag heeft onze dierenarts geen dienst en worden we doorverwezen. Voor we het weten zitten we in het Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht. 


Na ruim een uur gewacht te hebben was DeeJay aan de beurt. Wat een bende in die behandelkamer. De afgeschoren haren en vochtresten van de vorige patiënt lagen nog op de vloer. Niet echt Universiteitskliniek waardig. Eerst werd DeeJay onderzocht door een co-assistent. Aardig vrouwtje, maar een beetje onnozel. Ze heeft bij het meten van de hartslag zeker een minuut op een klok zitten kijken voor ze in de gaten had dat hij stil stond. Na haar diagnose te hebben gesteld werd dit besproken met haar baas die daarna nog even naar DeeJay zou komen kijken. 


Weer een uur later kwam de dierenarts zelf DeeJay onderzoeken. Gelukkig had zij het sneller in de gaten dat de klok stilstond. Uiteindelijk kregen we medicijnen mee die de kwaal snel moet inperken, dus afrekenen en naar huis. Dus zo'n drie uur later en 125 euries lichter verlieten wij het pand met hond en medicijnen. Aan schoonmaken zullen ze de 100 euro consult zeker niet besteden, maar wel waarschijnlijk aan de prachtige Mercedes die voor de deur stond.  Thuisgekomen DeeJay lekker rijst, kip en medicijnen gegeven en daarna heeft hij heerlijk lang geslapen. Na het slaapje begon hij zelfs te spelen en leek hij een beetje opgeknapt. Hopen dat het morgen nog beter gaat.


Volgende week meer..........