November 2015


Even een tijdje niets van ons laten horen, maar dat betekent niet dat we helemaal stil staan hier in Scherpenzeel. DeeJay groeit inmiddels op tot een flinke Golden Retriever en is met zijn 35 kilo geen kleuter  meer te noemen. Ook geestelijk begint hij aardig te groeien. Hij verstaat ons en wij verstaan hem, en dat zonder woorden. Hoe ouder hij wordt hoe lekkerder hij het vindt om te knuffelen. Op schoot liggen en zijn liefste koppie laten zien is hij erg goed in. Maar ook met vreemden en vooral de kleinkinderen kan hij het erg goed vinden.


Inmiddels is hij er achter dat hij een reu is en dat hij met zijn poot omhoog kan plassen. Bij elke grasspriet moet er even een druppel uitgeperst worden en bij elke boom probeert hij het record hoogpissen te verbeteren. Maar luisteren doet hij als de beste. Als we 's avonds met hem op straat lopen om uit te laten, loopt hij altijd een flink stuk vooruit en zodra er een auto of een  fietser aankomt gaat hij al uit zichzelf liggen. Knap hoor. Het vieze weer is weer aangebroken en we hebben een Waterblazer gekocht om hem droog te blazen. Hier moet hij toch wel even aan wennen, hij blijft liever nat.


In het bos spelen met zijn vrienden vindt hij nog steeds geweldig. Lekker dollen en door de bladeren rennen. Maar ook slapen in alle standen en stoelen vindt hij lekker. Ook bedelen kan hij geweldig. Met zijn allerliefste koppie bedeld hij stukjes koek, worst, kaas, stukken varkenshaas, gekookte kabeljauw, kip, rijst, ei, worteltjes, doperwten, brood, aardappelen, stoofperen, appel, peer je kan het zo gek niet bedenken of hij bedeld het met succes bij elkaar. Heerlijk.


Al met al is het een heerlijk beest om mee samen te leven, we beleven eigenlijk alleen maar leuke dingen met hem. We hopen maar dat het wederzijds is, maar daar vertrouwen we wel een beetje op.


Later meer.........