JUNI 2016

Hier weer eens een verhaaltje uit Scherpenzeel.

Met DeeJay gaat het supergoed.

In de puberperiode heeft hij van allerlei rottigheid uitgeprobeerd, maar de corrigerende actie van Paula en Rob zijn en worden door hem met succes ontvangen.

Wat een heerlijke hond om mee samen te leven.

In de afgelopen periodes hebben zich in onze familie best wel wat verdrietige situaties voortgedaan, en bij elke emotionele bui die wij dan hadden was DeeJay de perfecte figuur om ons met wat gekke gedragingen op te beuren.

Alle gezondheidstesten van DeeJay zijn tot nu toe prima verlopen. Na een goed resultaat van de heup en elle boog onderzoeken zijn ook zijn ogen voorlopig vrij verklaart en de resultaten van de PRA1, PRA2 en Ichtyosis zijn ook goed, dus medisch is hij oké.

Na het laatste verslag hebben we een paar leuke shows gelopen met hem op de internationale show in Hazerswoude-Dorp en op de internationale show van Nieuwegein. Resultaten waren resp. GOED en ZEER GOED.

Ook op de Fok dag van de Golden Retrieverclub hebben we DeeJay ter beoordeling aangeboden met als gevolg twee keer een ZEER GOED van de keurmeesters.

We zijn dus op de goede weg met onze kleine showmaster.

De laatste show waarop we hem hadden ingeschreven was op 4 juni bij de CAC-CACIB Tentoonstelling in Tilburg, het was weer een leuke dag. Hij heeft keurig zijn best gedaan met als gevolg de 4de ZG. Dus ook de beoordelingen zijn voldoende om als dek reu te gaan fungeren. Van de week maar eens even als zodanig inschrijven bij de GRCN.

 

In huis is DeeJay de perfecte hond. Reuze nieuwsgierig en super loyaal.

Waaks is hij niet echt, maar bezoekers en of inbrekers ontvangt hij nieuwsgiering kwispelend en luid blaffend om ze daarna met een fikse lik te belonen voor hun gezellige aanwezigheid.

Zelfs op de hondenshow deinst hij er niet voor terug om de keurmeesters te trakteren op zo’n heerlijke tongzoen.

Eten gaat best wel goed met onze rakker. We geven hem Dog Lovers Gold blikvoeding. (lam, kip, zalm) met de nadruk op zalm……… Wat een verschrikkelijke lucht komt er van dit eten. Paula en ik zijn best wel liefhebbers van gerookte zalm, maar de lucht van DeeJay zijn eten is hiermee niet te vergelijken. Maar ja, DeeJay vind het heerlijk en komt bek aflikkend vertellen hoe lekker het was. ’s Avonds na het laatste uitlaatrondje is het tegenwoordig de gewoonte om even met Rob door de keuken te rollen. Luid grommend laten Rob en Deejay elkaar even zien wie de grootste heeft en wie als Alfa mannetje naar bed gaat. Het vechten wordt trouwens wel altijd knuffelend (met DeeJay) afgesloten.

De allergrootste liefhebberij van DeeJay is toch duidelijk het zwemmen en ravotten in en bij het water. Met het mooie weer gaan we met Paula d’r autootje naar het strand. Lekker het dak er af, raampjes open en met de haren wapperend in de wind naar het water. DeeJay staat dan heel parmantig op de achterbank in zijn veiligheidstuigje met zijn kop buiten het raam de weg te wijzen.

Als we dan weer thuiskomen, is hij doodop en gaat dan heerlijk en voldaan liggen slapen.

Volgende keer meer ............................